kalmar_slott_aug2011-1600x660

Anmälan till Vasalägret 2020

Sista anmälningsdag är den 24 februari! Länk till anmälan är längst ner på denna sidan.

Om lägret

År 1989 var det scoutläger på Stensö udde i Kalmar. Det var Sveriges största scoutläger det året med 2500 deltagande scouter. Den 26 juli 2020 är det åter dags för scoutläger på Stensö. Temat för detta läger är 1500-talet och Gustav Vasa. Scoutlägret kommer vara en del av firandet av att Gustav Vasa landsteg på Stensö Udde den 31 maj 1520.

Är du intresserad så finns mer info om lägret på denna hemsida: https://vasa2020.scout.se/

• Spårarna 29/7-1/8
  • Upptäckare, Äventyrare, Utmanare 26/7-1/8

Transport

Vi kommer att samåka i buss med Kävlinge scoutkår. Mer detaljer kring bussresan kommer längre fram.

• Spårare max 1200 kr (inkluderar resa till lägret)
  • Upptäckare, Äventyrare, Utmanare max 1700 kr (inkluderar resa till lägret)
  • Ledarbarn 2 år och uppåt (Som ej deltar i aktiviteter): 50 kr per dag + 50 kr för lägertröja

Vårdnadshavares skriftliga godkännande – höghöjdsbana

Under lägerveckan kommer upptäckare, äventyrare och utmanare få möjlighet att prova på att gå en höghöjdsbana på Stensö. För scouter under 18 år behöver lägret Vårdnadshavares skriftliga medgivande. Denna lapp ska lämnas in till oss när du gjort din anmälan, lämnas lappen inte in kommer scouten inte få gå höghöjdsbanan. (Saknar du skrivare hör av dig till din ledare så kan vi hjälpa dig med en lapp.)

Sociala media – från lägret

Under lägret kommer det fotograferas och läggas upp på lägrets Facebooksida samt på lägrets Instagram-konto ”vasa2020”. Gå gärna in och följ för att se hur vi har det. Om du som deltagare eller förälder vill att någon bild tas bort, kontakta lägret via någon av dessa sidor via ett direktmeddelande så ordnar lägret detta. Har du frågor kring detta redan innan lägret, ta kontakt via mejl: info@vasa2020.se

Vi som scoutkår kommer i mån av tid också att göra inlägg via våra konton.

Avanmälan

Är man förhindrad att delta så kan man byta plats med en annan scout utan extra kostnad. Behöver man
avanmäla kan man göra det fram till 14 dagar innan lägret, då återbetalas lägeravgiften med
avdrag på 200 kr som skall täcka kostnader som redan tagits, exempelvis tröja och märke
etcetera för lägret samt ytterligare avdrag på upp till 400 kr för transport till lägret.

Vid avanmälan färre än 14 dagar innan lägret krävs läkarintyg, mot uppvisande av det
återbetalas 100 kr per dag, utan läkarintyg sker ingen återbetalning.

Ylwas minnesfond

Scouterna ska vara till för alla och om man inte har de ekonomiska möjligheterna för att hänga med kan man söka pengar ur Ylwas minnesfond. För mer information om minnesfonden och hur man går tillväga för att söka pengar besök: https://drottenlund.scout.se/ylwas-minnesfond/

Ansökan behandlas så konfidentiellt som möjligt och kommer bara till styrelsens kännedom.

Definitivanmälan (sista anmälningsdag 24/2)

Då det varit rekordstort intresse för Vasa-lägret så kan tyvärr inte alla kårer garanteras plats, istället tillämpas först till kvarn vad gäller kåranmälningarna. För att garantera att vi kommer med så behöver vi sätta en kort deadline på anmälan, vi ber om ursäkt för detta men hoppas på er förståelse. Betalning sker när vi vet att vi får en plats, ni behöver alltså inte betala när ni skickar in anmälan. Förutsatt att vi får plats kommer vi skicka ut betalningsinformation.

Alla som skall deltaga på lägret måste fylla i en anmälan (alltså även ledare och medföljande föräldrar).

Anmälan är nu stängd

För att undvika tekniska problem kommer vi manuellt skicka ut bekräftelsemail, vi kommer kolla anmälningar ca. en gång i veckan och skicka ut till alla nya. Därför kan det ta ett tag innan man får bekräftelse. På grund av tidigare problem med elektronisk anmälan känner vi ändå att detta är att föredra.